Apsipirkimo AliExpress parduotuvėje ypatumai. Pasiteisinę pirkiniai

Bendraudama su mamomis susiduriu su skirtingomis nuomonėmis dėl šios pardavimų platformos, jeigu taip galima ją pavadinti. Dažniausiai nuomonės pasiskirsto taip: "kas tai? Nebandžiau, nežinau", kita nuomonė - patinka, trečia - nepatinka. Tas patinka nepatinka dažnai be didelių pagrindimų, tiesiog, arba mamytei pavyko įsigyti norimą daiktą, ją tenkino kaina ir pristatymo trukmė, gavus daiktą šis buvo kokybiškas arba ne. Dalis aikčioja, girdi, tai labai nekokybiški daiktai (rūbai, žaislai ir kt. prekės), nes kinietiški. Čia reikėtų stabtelėti ir pagalvoti, ar pas mus įsigyjamos prekės, na tarkim, didžiuosiuose prekybos centruose ar net internetinėse parduotuvėse, kurios dar mėgsta save įvardinti kaip butiką, atkeliavusios ne iš tos pačios Kinijos? Ar tikrai jūsų namuose nėra made in China daiktų??? Net didžiosios leidyklos knygutes, skirtas vaikams, renkasi spausdinti būtent Kinijoje! Taip taip, patyrinėkite nugarinę knygelių pusę. Ne kartą esu mačiusi tokių atvejų, kad daiktai iš ten yra perpardavinėjami čia Lietuvoje už trigubai didesnę kainą. O juk kokybė ar kiniška etiketė parduodant tą daiktą brangiau nepasikeičia, tiesa?
Prisipažinsiu, aš perėjau kelias stadijas: pirmoji buvo, kai nelabai nutuokiau, kas tas AliExpress'as, antroji - kai mano laukiamų siuntų sąraše buvo vienu metu kokie 15 laukiamų siuntinių ir trečioji, kurią galėčiau įvardinti kaip ramybės laiką (dabar) - kai užsuki ir pasidairai tik to, ko tuo metu reikia ir jeigu randi tinkamos kokybės ir kainos santykiu - užsisakai.
Neslėpsiu ir to, kad yra tekę nusivilti, bet ačiū Die, tik keletą kartų. Na, o tą nusivylimą galima kompensuoti atitinkamu atsiliepimu pardavėjui ir/ar pinigų grąžinimu į sąskaitą. Kuris, beje, ne kaip kai kuriais atvejais Lietuvoje, ilgai neužtrunka ir realiai jokių didelių nervinių resursų nepareikalauja, įrodinėjant, kad gavai nekokybišką daiktą arba išvis jo negavai. Tereikia užpildyti tam tikrą formą.
Be tų kelių nusivylimų, esu ten atradusi ir labai puikių dalykų, dažniausiai, tai rūbai arba edukaciniai žaislai. Tiesa, reikėtų paminėti, kad pirkdama iš bet kurio pardavėjo, pirmiausia ką padarau, tai pasidomiu jo parduotuvės statusu (teigiamų atsiliepimų skaičiumi), kiek vienetų to daikto jau parduota ir kokie pirkėjų atsiliepimai. Atsiliepimai leidžia susidaryti realų vaizdą, nes gavę prekes žmonės įdeda jų nuotraukas ir pasidalina savo nuomones. Taip pat, būtent atsiliepimai dažnai padeda apsispręsti ir dėl drabužio dydžio. Reikėtų paminėti, kad dauguma jų - mažinti, t. y. jeigu jūsų vaikas dėvi 9-12 mėnesių dydį, iš ten jums greičiausiai gali reikėti rinktis bent jau 12-15 mėnesių, pagalvojant ir apie tai, kad jeigu drabužis keliaus maksimalų laiką, t. y. ~60 dienų, ar vaikas nebus jo išaugęs. Drabužių kūdikiui nepirkau, bet paūgėjusiam tikrai įsigijau.
Prieš įsigyjant prekę dar peržiūriu ir pardavėjo prekės aprašymą (nors ir žinau, kad kartais jis gali būti ne visai tikslus arba net klaidingas). Kartais tai, ką pamatau, pavyzdžiui, kokia pagrindinė medžiaga iš kurio pagamintas daiktas, man nepatinka ir tai lemia ne daikto įsigijimui.
Kadangi iš prigimties tokia jau esu, kad mėgstu ieškoti, rinktis ir tik tada - sudėliojus pliusus, minusus apsispręsti, tai paieškoms kartais skiriu tikrai daugiau laiko, nei galbūt derėtų, bet yra kaip yra. Tiesa sakant, šiuo atveju, tai dažnai įtakoja, kad neapsirinku įsigydama daiktą ir po to galiu nuoširdžiai juo džiaugtis.
P. S. dar paminėsiu tai, kad visus gautus daiktus skalbiu, plaunu arba kitaip dezinfekuoju - tiesiog dėl saugumo ir savo ramybės. Taip pat elgiuosi ir su tais, kurie įsigyjami pas mus Lietuvoje.
Taigi, nuotraukose mūsų pasiteisinę AliExpress pirkiniai.
dviejų dalių dėlionė
storas daugiasluoksnis kartonas
kamuoliukai, minkštos kaladėlės
medinis muzikos instrumentas kastanjetė
vaidybiniai antpirščiai gyvūnai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą