Planuojame KRIKŠTYNAS | 1 dalis

detalės
Neretai ši didi diena tėveliams (o gal, vis dėlto, labiau mamytėms?) tampa užvis svarbesnė, nustelbiant net jų pačių vestuves ar kitas asmenines šventes. Aš, deja, iškrentu iš šios kategorijos ir vietoj pompastikos renkuosi, visų pirma, galvoti apie vaiką: kada būtų tas tinkamas metas, ką dukrai būtų PATOGU vilkėti ir avėti tą dieną, kokius neįkyrius šventės akcentus pasirinkti, kokioje vietoje atšvęsti vaiko tapimą krikščionimi ir dar daug kitų buitinių klausimų. Tikiu, kad tų klausimų iškyla ir kitiems, besiruošiantiems vaiko krikštynoms. Tad apie viską iš pradžių.
Esu linkusi į smulkmenas ir detales, nes, mano nuomone, viskas ir susideda būtent iš jų. Visų pirma, galvoje dėlioju detales, tada pradeda rastis vaizdiniai - tiesa, dar gana padriki, tada ilgos paieškos, minčių išgryninimas ir apsisprendimai. Na, o tada belieka viską įgyvendinti :)

šventiniai pakvietimai
Pagalvojus apie šventę, kurioje dalyvausite ne tik jūs patys ir krikšto tėvai, bet ir kiti svečiai, mintys nukrypsta į pakvietimus. Kokie jie turėtų būti: ryškūs, spalvoti, su daug lėktuvėlių ar meškučių, o gal rožiniai ir su daug blizgučių?! Rinktis tikrai yra iš ko. Aš siūlyčiau gerai įsižiūrėti ir įsiklausyti į savo vaiką (taip taip, žinau, į jį žiūrite kasdien ir nelimituotą valandų skaičių, bet čia aš apie kitokį žvilgsnį) ir, tikiu, nesuklysite. Nebūtina kristi į kraštutinumus, girdi, jeigu šventė berniuko, tai būtinai viskas mėlyna, o jeigu mergaitės - daug rožinės spalvos ir blizgučiai. Juk galima rinktis iš daugybės atspalvių, o kur dar pasteliniai tonai ir tikrai nebūtina akcentu rinktis kokio nors filmuko herojaus. Palikite tai gimtadienio šventėms ;)
Tiesa, kad turėtumėte ką įrašyti į pakvietimą, prieš tai turėsite išsirinkti bažnyčią, kurioje norėtumėte, kad būtų suteiktas krikštas jūsų vaikui. Na, ir vietą, kurioje atšvęsite ar kukliai paminėsite šią dieną - tai priklausys nuo jūsų pasirinkto šventės scenarijaus. Turint datą bažnyčioje ir šventės vietą, bei svečių sąrašą, galima paruošti kvietimus. Šie, mano nuomone, turėtų bent dalinai sietis su šventės tematika: spalvomis, forma, graviūromis, raštais, pateikimu ir pan.

Išdalinus kvietimus pats metas pagalvoti apie dekoracijas, jeigu dar to nepadarėte. Aš, kaip jau minėjau pradžioje, mėgstu viską pradėti dėliotis nuo detalių, tad dekoracijų vaizdiniai mano akyse gimė vieni pirmųjų. Norėjosi švelniai, bet tikrai ne ružavai, todėl renkuosi baltą, lino pilką, žalią (natūralų, gyvų lapelių žalumą). Šiam koloritui šventės vietos dekoravime puikiai asistuos mažos, trapios Gipsofilijos, balti nėriniai, natūralaus lino juosta, plūduriuojančios žvakės...
Kad viskas gražiai sietųsi ir persipintų, bet nebūtų per daug, dukros ir savo plaukų papuošimams naudosime tas pačias Gipsofilijas: dukrytei - vainikėlis, mamai - šakelė ar dvi į plaukus. Matote, po truputį viskas dedasi į visumą.

Kad viskas iki galo būtų minkšta ir puru galvojant apie saldų stalą, norisi lengvučių plikytų pyragaičių, baltų ir rausvų orinukų (sausainių iš kiaušinio baltymo), naminių zefyriukų, pastelinių guminukų iš vaisių sulčių - mmm... Velnias slypi detalėse - Dievaži!

O jūs galvojote, kad ką ir kaip pateiktą skanausite šventės metu nėra svarbu? Klystate. Žinoma, pirmenybė - jo didenybei skoniui, bet šis ponas, kaip žinia, neturi draugų... tad renkantis užkandžius ar saldaus stalo gardumynus atsižvelkite į metų laiką (jeigu tai vasara, ir dar karšta liepos diena - nesirinkite sviestinių keksiukų kremo ar pan. dalykų), valgytojų amžių ir jų valgymo ypatumus (pavyzdžiui, alergijas maistui), na ir, žinoma, nepameskite tos plonytės visą jungiančios šventinės linijos visa tai pateikiant svečiams.
Mano nuoširdus patarimas - dažnai mažiau yra daugiau ;)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą