Planuojame KRIKŠTYNAS | 2 dalis

Ruošiantis krikštynų dienai nereikėtų pamiršti svarbiausio - krikšto sakramento: kam ir kodėl jis suteikiamas. Tad nors šventės apipavidalinimas ir akcentai yra gražu bei svarbu jums, nereikėtų persistengti ir virsti visur lekiančia ir niekur nespėjančia suirzusia mama, kuri kaunasi dėl norimos spalvos nėrinių ar torto. Kad taip nenutiktų, manau, reikėtų pradėti ruoštis šiai dienai gerokai iš anksto, t. y. likus bent 2-3 mėnesiams iki šventės datos.

Šventę visada papuošia kokie nors sentimentalūs niekučiai, pavyzdžiui, įrėmintas gimimo dienos kalendoriaus lapelis ar krikšto dėžė, o galbūt rankų darbo koliažas, priminsiantis krikštukui šią dieną.
Be asmeninių, sentimentalių detalių, svarbios ir kitos šventinės dekoracijos, pavyzdžiui, balionai, dekoratyvūs vėjo malūnėliai, išradingos gyvų gėlių puokštelės, išmoningas ir žaismingas svečių susodinimo sąrašas, fotografavimosi sienelė ir t. t.

Kadangi krikštynos dažnai - visos šeimos ar net giminės, o gal ir artimų šeimos draugų šventė, nederėtų pamiršti savo svečių. Ne ne, visai nebūtini tostai ar kalbos prie stalo, ypač jeigu nemėgstate sakyti viešų kalbų, o šventė - vaikų. Tam reikalui gali puikiausiai pasitarnauti subtilios, mažos dovanėlės šventei einant į pabaigą. Kitaip sakant - tyli padėka už pagalbą organizuojant šventę arba tiesiog tą drauge praleistą laiką. Štai, pametėju keletą idėjų, kaip galime pasakyti ačiū. O jeigu dar ir personifikuotą lapelį pridėsite - bus dvigubas džiaugsmas jį radusiam ;)
 

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą