Maudynių draugai - ar tikrai jie tokie "draugiški"?!

Dauguma vaikų mėgsta maudynes. Kai kuriems tiesiog patinka pliuškentis vandeniu ir atsipalaiduoti. Kitiems tai tikri vandens parko atrakcionai su gausybe kamuoliukų ir žaisliukų. Šiek tiek pasidomėję, kokius vonios draugus siūlo vaikiško asortimento gamintojai, galime pamatyti pačių įvairiausių: kamuoliukai, guminiai gyvūnai, laistytuvėliai, formelės, sieteliai, prilimpančios prie plytelių ant vonios krašto raidelės, net piešimui vonioje skirti flomasteriai (nusiplaunantys, beje). Dauguma jų pagaminti iš plastiko, gumos ir mažos dalies kitų medžiagų (detalėms).
Mūsų mažajai nuo pat pirmų dienų patiko maudynės (neskaitant pačio pirmo karto), tad labai kažko prigalvoti, kad ją priviliotume į vonelę su vandeniu neprireikė. Na, bet jai paaugus ir pradėjus domėtis aplinka, atsirado ir keletas guminių vonios žaislų. Tiesa, iš tų septynių žaislų rinkinio dažniausiai naudojami buvo keturi. Kodėl tik keturi? Nes mažoji suprato, kad vonioje yra ir taip įdomių dalykėlių, pavyzdžiui, šampūno buteliukų, jų kamštelių ir pan.
vonios žaislai
Mane buvo pasiekusios nuogirdos apie eksperimentą su garsiąją žirafėle Sofi. Na, eksperimentas gal ir per skambiai pasakyta, tiesiog kažkas nepatingėjo pasižiūrėti į jos vidų, atlikę pjūvį (skamba, kaip kokia rimta operacija). Ką pamatė? To konkretaus eksperimento neieškojau, bet nebūtina būti mokslo daktaru, kad suvoktum, jog užsilikęs vanduo plius bakterijos lygu mažų mažiausiai pelėsis ar koks kitas brudas. Tai va, šiandien pati atlikau tokią ekspertizę ir ką, rezultatai "nenuvylė". Tiesa, pradėjau pjaustyti nuo mažiausiai naudojamų - juose buvo tik nemalonus kvapas, bet DAR jokio pelėsio ar kitų apnašų. Kuo toliau - tuo smagiau darėsi. Ir kai prapjoviau tuos keturis labiausiai naudojamus, tai... nu, tiesiog mintyse pagalvojau, kokio velnio anksčiau nesusiprotėjau jų išmesti?! Žinoma, visada gali būti ir baisiau, bet to nelauksime.
Munchkin vonios žaislai
Išmetus vonios guminukus, maudynės vyks ir toliau, žinoma, todėl, kad jos būtų tokios pat smagios, kaip iki šiol, įgijome naujų vonios draugų Munchkin ruoniuką ir pingviniuką (2 indeliai su skylutėmis ir suktukas telpa į pilvelius, tad iš viso - net 5 žaisliukų variantai).
Munchkin įmonė (centrinė būstinė JAV) įkurta 1991 metais. Kompanija siūlo gausybę produktų, kurie tėvelių gyvenimą daro lengvesnį ir įdomesnį. Pagrindinė Munchkin idėja - išvaduoti pasaulį nuo pabodusių kasdienių produktų, kuriant naujoviškus, pažangius produktus, kurie džiugintų. Įmonė orientuojasi ne tik į prekių inovatyvumą, bet ir į kokybę bei saugumą (!). Produktų testavimas bei bendradarbiavimas su saugumo standartų organizacijomis yra įprastinė įmonės veikla.
Taigi, pasirinkau kokybę, o ne kiekybę.

P. S. eksperimentas atliktas smalsumo sumetimais ir jokios reklamos čia nėra (nors ir miniu konkrečią firmą) - tiesiog nuoširdi mamiška rekomendacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą