Rubrika: Blic klausimai/atsakymai žinomoms mamoms. MONIKA JOGMINĖ

Monika su dukryte Meda
Kai pirmą kartą pamačiau Monikos profilį Instagram tinkle, pagalvojau "Kaip šviesu!!!". Ta šviesa sklido visomis prasmėmis: šviesūs namai, šviesios mintys ir įrašai, šviesios akimirkos nuotraukose... Nuoširdžiai tikiuosi, kad Monikos drauge su vyru ir dukryte Medute, bei katinu Drakoniuku realus gyvenimas mažai kuo skiriasi nuo to, kurį galime stebėti jos tinklaraštyje monikajogmine ir  YouTube kanale.
Save Monika pristato kaip aistringą fotografijos, gyvenimo būdo, grožio, mados, interjero mėgėją. Be viso to, ji yra nuostabiai mielos mergytės Medos mama!

Mano blic klausimai ir atviri bei nuoširdūs Monikos atsakymai į juos.
  • Kokio amžiaus būdama tapai mama?
Kai snieguotą žiemos dieną gimė dukrytė Meda, tuo metu dar buvau 29, bet praėjus vos mėnesiui sulaukėme kalendorinio pavasario ir man sukako 30.
  • Ką galvojai apie motinystę PRIEŠ susilaukiant vaikų?
Tiesa pasakius, negalvojau nieko. Stengiausi neturėti didelių nusistatymų prieš gimstant vaikui. Turiu jaunėlį brolį, kurį praktiškai užauginome kartu su vyresniąja seserimi. Jam atėjus į pasaulį tėveliai labai daug dirbo. Žinojau, ko galiu laukti ir tikėtis, neidealizavau motinystės.
Turėjau kelis nusistatymus, pavyzdžiui, kad vaikas miegotų savo lovytėje, taip pat norėjau vaiką maitinti pati. Pirmąjį pavyko sėkmingai taikyti nuo pat gimimo, su žindymu mūsų situacija buvo sudėtingesnė.
  • Ir ką galvoji dabar, tapusi mama?
Be žindymo sunkumų, motinystė kol kas man pasirodė lengvesnė, negu tikėjausi. Gal dėl to, kad dukrytė labai gera, išmiega visą naktį jau nuo labai anksti (3,5 mėnesiukų), yra labai veržli, veikli, savarankiška ir stipri mergaitė. Žaviuosi ja ir daug ko iš jos mokausi. Augame kasdien abi kartu.
  • Kokiais 5 žodžiais apibūdintum "motinystės atostogas"?
Atostogomis jų nepavadinčiau ;) Bet tikrai - jaukios, įkvepiančios, pilnos kasdienių iššūkių, pačioje pradžioje varginančios ir įtemptos.
  • Mėgstamiausios veiklos, užsiėmimai su savo vaikais.
Kelionės! Tai būtų mūsų Nr.1, po jų grįžtame visi "Praturtėję". Vieni kitus labiau mylintys ir suartėję. Po kiekvieno išvykimo būna didžiulis augimo šuolis.
Atskirų veiklų su dukryte kol kas nelankome, nes turėjau rankos traumą, dėl kurios teko pristabdyti planus. Daugiausiai leidžiame laiką namuose: dainuojame, šokame, skaitome knygeles. Labai mėgsta mažylė lavinamuosius žaislus, patinka suktis savo žaislinėje virtuvėlėje. Noriai einame į lauką, nors visada ilgai trunkame kol susiruošiame. 
Labai vertiname laiką praleistą su tėčiu.
  • Geriausias savaitgalio planas yra ...
Kadangi mūsų tėtis dirba slenkančiu grafiku, tokių kaip savaitgalių neturime. Mūsų savaitgalis kartais būna viduryje savaitės. Taikomės prie tėčio darbo ir per laisvas dienas važiuojame aplankyti draugų, išeiname į miestą (dieviname Vilniaus senamiestį) ar parką. Kartais vykstame aplankyti vyro tėvelių (Medos senelių) į žemaitiją. Ten visada gera pailsėti ir nuo visko atitrūkti, kur daug pagalbinių rankų ir išsiilgusių dėdžių bei tetų.
  • Kaip tave pakeitė (jeigu pakeitė) motinystė?
Tapau empatiškesnė, supratingesnė, nebe tokia jautri. Jaučiuosi stipresnė ir galinti kur kas daugiau, negu prieš tai!
  • Ar planuojate daugiau vaikų?
Žinoma, jeigu Dievas duos!
  • Trys dažniausiai vartojami žodžiai kalbant su savo vaikais.
Geras klausimas, net susimąsčiau :) Dukrytę Medą vadinu Meduoliu, dažnai tenka kreiptis į ją, tai tikrai bus 1 - Meduolis, 2 - myliu, 3 - valgyti :D
  • Vieno sakinio palinkėjimas būsimoms ir jau esamoms mamoms.
Atsipalaiduokite ir nebandykite įrodyti kažko aplinkiniams, tiesiog kasdien stenkitės būti geriausia savo pačios versija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą