Vaikiškos knygos

knygos vaikams
Knygos, knygelės! Kokios įdomiausios ir tinkamiausios? Nuo kokio amžiaus? Tai tik keletą klausimų, iškylančių tėveliams, besirūpinantiems mažojo žmogaus pasaulio pažinimu ir atradimais.
Jogailė medžiagines, šiugždančias ir traškančias kelių puslapių knygeles vartė nuo pirmų mėnesių. Tiesa, iš pradžių jai vartėme jas ir rodėme mes, na ir, žinoma, įvardindavome, kas kur pavaizduota. Maždaug nuo 3 mėnesių labai negrabiai, bet jau pradėjo tas knygeles čiupinėti pati. Kaip knygelių vartymas ir tyrinėjimas tapo jos mėgstamiausia veikla net nepastebėjome. Kartais kai stodavo tyla namuose rasdavome ją, 7-8 mėnesių mažę, sėdinčią sau kur nors ir vartančią knygeles. Nu medus mamos širdžiai! :)
Apie skaitymo vaikams naudą, manau, labai daug kalbėti net nereikia, nes pastaraisiais metais tikrai daug informacijos kodėl naudinga skaityti dar net negimusiems ir pilvelyje gyvenantiems, tik gimusiems kūdikiams ir paūgėjusiems. Trumpai - tai tarsi terapija. Suaugusiojo ir vaiko ryšys. Tam tikra meilės ir rūpesčio forma. Laikas kartu, kai esate tik jūs abu su vaiku ir knyga. Magiškas laikas - tikrai tikrai! Jeigu dar neišbandėte - ilgai nedelskite ;)
Taigi, dabar mūsų, tiksliau, Jogailės bibliotekėlė tikrai visai nemenka - visa lentyna įvairiausių knygelių. Pasidalinsime, ką skaitome mieliausiai, gal (pa)tiks ir jums ;)

Knygelė Priešingybės su išsukamais paveikslėliais

išsukami paveiksliukai

Knygelė su išstumiamais paveikslėliais
Grojanti knygelė
Knygelė su atvartais ir paaiškinimais
Knygelė Mano diena Trys viename

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą