Eterinių aliejų mišinių receptai

Jeigu praleidote - straipsnis apie eterinius aliejus - jų naudą ir panaudojimo būdus.

Kadangi pirmasis straipsnis sulaukė didžiulio jūsų susidomėjimo (ačiū jums!!! Gera dalintis!) ir klausimų - kas su kuo, kaip maišyti ir pan., tai pasidalinsiu savo pačios atradimais ir jau patikrintais bei išbandytais, žinoma, sąmoningų mamų eterinių aliejų mišinių receptais, kuriuos galite pabandyti pasigaminti pačios.

Mano atradimai garinimui namuose (kiekiai į 250ml vandens):
2-3 lašeliai spindulinio eukalipto + 4 lašeliai aitriųjų apelsinų eterinio aliejaus
2 lašeliai kėnio arba pušies + 4 lašeliai saldžiojo apelsino eterinio aliejaus

Keli lašai arbatmedžio eterinio aliejaus į vandenį, kuriuo plaunate grindis daro stebuklus! Taip pat išbandžiau šį eterinį aliejų (2 lašeliai ant servetėlės) valant langų rėmus, ant kurių atsirado pelėsis (naujos statybos sandarių namų problema). Ne tik nuvalo, dezinfekuoja, bet garuodamas dar ir kvepia. Tikėkimės, pelėsiui šis eterinis aliejus taip nepatiks ir jis daugiau nepasirodys(!).
Jogailės saldžiam miegeliui - keli lašeliai ant migduko, kuris miega drauge lovytėje.

Sąmoningų mamų sukurti ir patikrinti receptai.
Išbandytas ir pagelbėjęs ne tik vaikui, bet ir mamai aliejų mišinys "Baubukas". Sudėtis: saldžiųjų migdolų aliejus + pražangialapių mirtenių/arbatmedžio eterinis aliejus.
Naudojimas esant slogai: tepti nosies gleivinę pirštu arba suvilgytu vatos pagaliuku kas 2 val.
Naudojimas esant kosuliui: prieš miegelį įtrinti vaiko krūtinę ir nugarytę šiuo aliejų mišiniu ir aprengti medvilninę pižamą.
Naudojamo ir mėgstamo aliejų mišinio "Dantukų fėja" sudėtis: saldžiųjų migdolų aliejus + germaniškųjų ramunėlių eterinis aliejus.
Naudojimas: nedideliu kiekiu aliejų mišinio masažuoti vaiko skruostus, kaklą, ausis, paausius ir smakrą. Naudoti kas 2 val. Geriausiai įsigeria, kai oda drėgna.
Dar vieno mūsų draugo eterinių aliejų mišinio "Neįveikiamas skydas" sudėtis: vynuogių kauliukų aliejus + vitaminas E + stageriana eukaliptas + rozalina + mirta + čiobrelis + citrinų eterinis aliejus. Naudojimas: įtrinti visą kūną ar krūtinę, nugarą ir pėdas po maudynių duše ar vonioje. Rekomenduojama daryti procedūras vakare, prieš miegą.

antibakterinis oro gaiviklis
"Šalin ligos!"
Jeigu neturite eterinių aliejų garinimo lempos, tuomet galite įsigyti arba patys pasigaminti antibakterinį oro gaiviklį "Šalin ligos!". Tai dar vienas puikus ir mūsų šeimos mėgstamas Sąmoningų mamų sukurtas produktas. Sudėtis, jeigu gaminsite patys: distiliuotas vanduo + tikrųjų citrinžolių + pražangialapių mirtenių/arbatmedžio + spindulinių eukaliptų eteriniai aliejai. Naudojimas: šiuo oro gaivikliu purkšti patalpų orą. Rekomenduojama 5-7 papurškimai standartinio dydžio patalpose. Prieš naudojimą sukratykite buteliuką

P. S. Nors straipsnyje minimas konkretus prekinis ženklas - tai ne reklama. Tik mūsų šeimos atsiliepimai ir nuomonė apie išbandytus produktus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą